print deze pagina

 

Bedrijf


Bedrocan komt uit Noord-Nederland: een regio die bekendstaat om zijn leiderschap en innovatie in landbouw. Mede hierdoor is Nederland de op twee na grootste landbouwexporteur ter wereld, achter de VS en Frankrijk, met een areaal dat minder is dan 1/15e deel van Frankrijk.

Sinds 1984 hebben wij ons gespecialiseerd in het kweken van producten onder gestandaardiseerde, kunstmatige omstandigheden. Met de opgebouwde kennis zijn wij eind jaren negentig begonnen met het experimenteel kweken van medicinale cannabis. Na de eerste succesvolle experimenten is bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een aanvraag ingediend voor een tijdelijke vergunning om medicinale cannabis te kweken.

Nadat het bedrijf en haar personeel door de overheid onderzocht waren, ontving Bedrocan in 2002 een vergunning om medicinale cannabis te produceren, waarmee het bedrijf voldoet aan alle nationale en internationale regelgeving voor het legaal kweken van cannabis. In 2003 werd Bedrocan door de overheid benaderd om medicinale cannabis te produceren en te leveren voor Nederlandse apotheken en de export.

Sinds enige tijd geeft Bedrocan licenties uit voor haar techniek en werken we samen met patiënten en organisaties aan verder onderzoek naar de werking van medicinale cannabis. Wij vinden dat cannabis geregistreerd kan en moet worden als officieel geneesmiddel door middel van een gereguleerd proces dat acceptabel is voor patiënten, de wetgever en zorgprofessionals.