print deze pagina

 

Productie

De productie van cannabis bij Bedrocan is compleet gestandaardiseerd, aangezien afwijkingen de samenstelling van het product kunnen beïnvloeden. Wij zijn ISO-gecertificeerd voor het productieproces van medicinale cannabis, waarmee het voldoet aan de Europese good agricultural practice-norm (GAP). Ook is ons complete productieproces, van kweek tot het verpakken, GMP (good manufacturing pactice) gecertificeerd. Hiermee zijn wij de enige medicinale cannabisproducent ter wereld die deze hoogste farmaceutische standaard officieel heeft gehaald. Het ministerie van VWS audit hier regelmatig op.

Daarnaast worden er geen pesticiden gebruikt en wordt de Bedrocan-faciliteit volledig door windmolens voorzien van energie.

Verwerking


De verwerking vindt plaats in een apart gedeelte van de kwekerij. Hier wordt de cannabis gedroogd, van blad en stelen ontdaan en wordt het restant verpakt in verpakkingen van 250 gram. Alle onderdelen van het proces voldoen aan de Europese GAP- en GMP-normen en worden handmatig uitgevoerd. Hierna worden de producten bestraald met gammastraling om ongewenste micro-organismen, zoals schimmels en bacteriën, te verwijderen.

Kwaliteit


Wij stellen zeer hoge kwaliteitseisen aan ons product. Gedurende het gehele kweek- en productieproces is alles gericht op een product met een constant niveau aan werkzame stoffen (THC, CBD) en zonder schadelijke micro-organismen. Van elke lading worden monsters genomen en deze worden gecontroleerd op de aanwezigheid van pesticiden en zware metalen. Ook wordt er gecontroleerd of de THC- en CBD-gehaltes voldoen aan het gewenste niveau. Deze controles zijn een vereiste van de overheid en worden door een onafhankelijk laboratorium uitgevoerd.