print deze pagina

 

Onderzoekspartners


Bedrocan werkt met internationale partners uit de academische en de zakenwereld om de wetenschap en het begrip van cannabis als medicijn te bevorderen. Tot nu toe heeft de focus bij onze publicaties gelegen op de chemische verschillen tussen de variëteiten, het optimaliseren van groeiomstandigheden, het ontwikkelen van methodes voor analyse en kwaliteitscontrole, het begrijpen van gangbare wijzen van toediening (met extra aandacht voor verdampen), het isoleren van cannabinoïden en terpenen en patiëntgedrag en -behoefte.

Huidige en voormalige onderzoekspartners


• Meer informatie over onze academische samenwerkingspartners: In Nederland wordt veel van ons chemische en klinische onderzoek verricht in nauwe samenwerking met de afdeling Farmacie en Phytochemie van de Universiteit Leiden. Aspecten die te maken hebben met gestandaardiseerde kweek van cannabis onderzoeken wij samen met Wageningen University's afdeling Plantenwetenschappen, dat gezien wordt als een van de beste landbouwhogescholen ter wereld, en de Mendel University in Tsjechië. Wij werken samen met de afdeling Techniek van de Technische Universiteit Delft aan het ontwerp van onze verdamper en met de Universiteit Utrecht verrichten we epidemiologische onderzoeken.

• Wij zijn een vaste sponsor van The Canadian Consortium for the Investigation of Cannabinoids (CCIC), voor haar internationale onderwijsprogramma's voor artsen. Met deze programma's worden artsen getraind in het gebruik van goedgekeurde cannabinoïde geneesmiddelen, evenals cannabis zelf.

• The International Association of Cannabinoid Medicines (IACM) is een van de meest prominente onderzoeksverenigingen omtrent cannabinoïden en cannabis in de wereld. Wij hebben gezamenlijk onderzoek gepubliceerd en sponsoren en ondersteunen haar programma's.

• Samen met Hermes Medical Engineering, de fabrikant van de MiniVap-verdamper, doen wij onderzoek om te zorgen dat de verdamper wordt ontworpen volgens geldende medische richtlijnen.

Storz&Bickel is de fabrikant van de Volcano Medic®-verdamper, momenteel de enige verdamper die goedgekeurd is als medisch apparaat (in Canada). Wij hebben hierbij veel onderzoek verricht om wettelijke goedkeuring te krijgen.

Echo Pharmaceuticals ontwikkelt momenteel een THC-tablet Namisol®, dat onder de tong opgenomen wordt. Bedrocan heeft de cannabis als grondstof geproduceerd bij de ontwikkeling van deze tablet.

DC Group; Zorg Innovaties Nederland BV exploiteert een netwerk van pijnklinieken in Nederland. Wij zijn een samenwerking aangegaan om samen een ambitieus project te ondernemen: cannabis te laten registreren tot medicijn.